Skip to content

طريقة عمل التونة بالمنزل وتخزينها

July 2, 2018

طريقة عمل التونة بالمنزل وتخزينها
المكونات :
11- سمك التونه وتشتريها من محل اسماك .

2- ملعقه كبيره ملح.

3- 2ملعقه كبيره كمون.

4- 2ملعقه كبيره عصير ليمون.

5-2 ملعقه صغيره شطه.

6- 5 معالق كبيره زيت عباد الشمس .

الطريقة :
11- قومى بتقطيع سمكه التونه الى شرائح مفتته قطع .

2- قومى بتتبيل الشرائح بمبلعقه ملح وملعقه ليمون وملعقه كمون واتركيها نصف ساعه.

3-في حله على النار قومى بملء منتصفها ماء وتبلى الماء بالملح والليمون والكمون واتركى الماء يغلى .

4- عند صعود بخار الماء قومى بوضع مصفاه اعلى الحله وعليها قطع سمك التونه المتبل وغطيها بغطاء الحله وهدى النار واتركيها تنضج على نار هاديه حوالى ربع ساعه .

5- بعد ان تستوى القطع اتركيها حتى تبرد .

6- في برطمان زجاجى نظيف وجاف تماما قومى بوضع قطع التونه مع عصير ليمونه وملح وكمون وشطه وغطى الزجاجه بزيت عباد الشمس واحكمى غلقها وضعيها داخل الثلاجه حتى الاستعمال
منقول

Advertisements
No comments yet

Share your reply...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: